"Hétköznapi meglepi" meggyes kuglóf

2017-03-31

sponsored links



Elérkeztünk az utolsó édességhez. Egy nagyon finom kuglóf receptet hozok ma. Puha, nem száraz, egyszerûen ízletes ez a sütemény. Természetesen mindenki saját ízlésére alakíthatja ezt a desszertet is! Egy csésze tea tökéletesen passzol hozzá. Igazi "beszélgetõs", teázós csemege.

Elõ- és elkészítési idõ: 60 perc
Hozzávalók 6 fõre:
  1. Melegítsük elõ a sütõt 175 fokra.
  2. Konyhai robotgépben keverjük krémmé a cukrot a Vaníliaízû sütõmargarinnal. Közben egyenként adjuk hozzá a tojásokat is.
  3. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a lisztet és a sütõport, a vaníliakivonatot, a csipet sót, majd végül lazítsuk a tésztát a tejföllel.
  4. Kevés sütõmargarinnal kenjünk ki egy kis kuglóf formát, hintsük be liszttel, majd ütögessük le róla a felesleget.
  5. Öntsük a sûrû tésztát a formába 2 adagban, közben hintsük be a papírtörlõn alaposan leszárított meggyel.
  6. Tegyük az elõmelegített sütõbe, és 35-40 perc alatt süssük készre. Ha ennél kevesebb ideig szeretnénk sütni, válasszunk hozzá lapos formát a kuglóf forma helyett.
  7. Hagyjuk  kihûlni, mielõtt kiborítjuk a formából!
 

TIPP:

Meggy helyett tehetünk bele csokoládét, vagy akár banán darabokat is.
Ha mirelit meggyet használunk fontos, hogy felolvasszuk és leszárítsuk elõtte, mert különben könnyen eláztatja a sütinket.
Ha van idõnk, öntsük le a kuglófot olvasztott csokoládéval.
Eredeti recept: http://www.venusz.hu

Folytats a blogon ... boldogkukta.blogspot.com/2017/03/hetk...

sponsored links

Keres?s