"Hétköznapi meglepi" meggyes kuglóf
sponsored links
Elérkeztünk az utolsó édességhez. Egy nagyon finom kuglóf receptet hozok ma. Puha, nem száraz, egyszerûen ízletes ez a sütemény. Természetesen mindenki saját ízlésére alakíthatja ezt a desszertet is! Egy csésze tea tökéletesen passzol hozzá. Igazi "beszélgetõs", teázós csemege.
Elõ- és elkészítési idõ: 60 perc
Hozzávalók 6 fõre:
- 200 g kristálycukor
- 110 g Vénusz Vaníliaízû Sütõmargarin
- 160 g liszt
- 2 tojás
- 1 ek. sütõpor
- 5 ek. tejföl
- csipet só
- 1 kk. vaníliakivonat vagy vaníliás cukor
- 20-30 szem meggy
- Melegítsük elõ a sütõt 175 fokra.
- Konyhai robotgépben keverjük krémmé a cukrot a Vaníliaízû sütõmargarinnal. Közben egyenként adjuk hozzá a tojásokat is.
- Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a lisztet és a sütõport, a vaníliakivonatot, a csipet sót, majd végül lazítsuk a tésztát a tejföllel.
- Kevés sütõmargarinnal kenjünk ki egy kis kuglóf formát, hintsük be liszttel, majd ütögessük le róla a felesleget.
- Öntsük a sûrû tésztát a formába 2 adagban, közben hintsük be a papírtörlõn alaposan leszárított meggyel.
- Tegyük az elõmelegített sütõbe, és 35-40 perc alatt süssük készre. Ha ennél kevesebb ideig szeretnénk sütni, válasszunk hozzá lapos formát a kuglóf forma helyett.
- Hagyjuk kihûlni, mielõtt kiborítjuk a formából!
TIPP:
Meggy helyett tehetünk bele csokoládét, vagy akár banán darabokat is.Ha mirelit meggyet használunk fontos, hogy felolvasszuk és leszárítsuk elõtte, mert különben könnyen eláztatja a sütinket.
Ha van idõnk, öntsük le a kuglófot olvasztott csokoládéval.
Eredeti recept: http://www.venusz.hu